AJANKOHTAISTA

Loma-asukkaat hoi!

Jämsän kaupunki järjestää kyselyn, jossa kartoitetaan loma-asukkaiden mielenkiintoa muuttaa lomarakennus vakituiseksi asuinrakennukseksi.
Kyselyyn on vastausaikaa 8.8.2021 asti.
Osallistu kyselyyn https://new.maptionnaire.com/q/4b8kwz9urh6w

Kaupunki on ryhtynyt selvittämään mille ranta-alueille olisi kuntatalouden näkökulmasta edullisinta osoittaa lisää vakituista asumista joko kaavoituksen kautta tai sitten muuttamalla olemassa olevien vapaa-ajan asuntojen käyttötarkoitusta.

Selvitystyö toteutetaan vuoden 2021 aikana Ramboll Finland Oy:n toimesta ja tulokset toimivat kaupungin päätöksenteon tukena tulevaisuudessa.

Lomarakennuksen muuttaminen vakituiseksi asuinrakennukseksi tulee kysymykseen tilanteessa, jossa kesämökille halutaan muuttaa vakituisesti asumaan. Vakituinen asuminen tuo kunnalle tuloja, mutta myös asettaa lakisääteisiä velvoitteita. Tämän vuoksi käyttötarkoitusta ei voida muuttaa ilman lupamenettelyä. Selvitystyön tuloksena on työkalu, jolla käyttötarkoituksen muutoksen yhdyskuntataloudellisia vaikutuksia on mahdollista arvioida osana lupaharkintaa (kaava tai poikkeamislupa).

Kuokkalassa runsaasti vapaita aikoja juhlien ja tapahtumien järjestämiseksi!
Kysy aikoja Minnalta (0400 804445) tai Henrikalta ( 050 5268740)